Uus meedia...?

Uue meedia tulekuga on muutunud palju. Üha vähem veedetakse aega traditsioonilist meediat sirvides ning rohkem sotsiaalmeedia platvormidel jne. Ise leian enamus uudised Redditit sirvides, mis tegelikult tavaliselt viitab traditsioonilise meedia artiklile nende veebikeskkonnas.

Leian, et uus meedia ongi traditsioonilist meediat positiivselt mõjutanud sellega, et traditsiooniline meedia on kolinud suures osas veebi. Enamikel, kui mitte kõigil väljaannetel on olemas veebileht mida saab arvutis, telefonis sirvida. Nii on uudised alati kättesaadavad ja saad neid ükskõik kus kohas lugeda. Küll aga on inimesed eriarvamusel sellest, et paljud uudised on maksumüüri taga ning keskkonnad on täis reklaami ja bännereid (samuti uus meedia). Ma saan täitsa aru, et agentuuridel on vaja raha teenida, kuid kui mul Postimehe paketti ei oleks, siis ma neid uudiseid ilmselt ka ei loeks.

Negatiivne mõju on aga näiteks see, et uudiste avaldamine käib kiirustades ning vahel jäävad faktid kontrollimata. Alles hiljuti avaldati uudis, kus väideti, et näitleja Karol Kuntsel on surnud. Hiljem tuli välja, et suri hoopis teine inimene ning väljaanded pidid vabandama. Kiirustatakse, et olla teistest paremad, kiiremad ja koguda rohkem klikke ning sellega rohkem raha. Paberlehte selline sisu ilmselt jõudnud ei oleks, kuna selle puhul ei saa mõne klikiga uudist avaldada. Samuti ei saa sa paberlehte tagantjärele parandada ning ilmselt on nende puhul ka kontroll suurem.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Võrgusuhtlus: austa teiste inimeste aega ja võrguühendust

Professionaal või käsitööline?